VIDEOBLOGG- Om psykoserna (kort)

Taggar:
Bloglovin
En kort videoblogg om psykoserna,

Detta kanske förklarar bättre om hur
det låter och är för mig.


Skriv gärna vad du tyckte om det inlägget.
Kan du relatera, eller är mer nyfiken på hela den sjukdomen.

Ställ frågor, jag svarar gärna! =)






- haha ja precis. :P

Nja jag vill dansa så :D

2012-02-15 // 22:25:04

- haha ja precis. :P

Nja jag vill dansa så :D

2012-02-15 // 22:25:13

- haha kör hårt ! :D

2012-02-15 // 22:26:59

Har inget eget att referera till, tror inte man riktigt kan förstå om man står utanför heller, om ens egna problem är andra sas. Men det jag egentligen ville säga var: du är den första jag sett som gör videoblogg som ens går att titta på, otroligt! :) ska kika igenom dina andra oxå, aldrig orkat det eftersom folk bara gör kassa videobloggar.. men älskar din blogg, och vill skicka lite styrkekramar <3

2012-02-15 // 22:55:28

SV: Åh, vad gott haha! :D Jag ska egentligen gå på en diet men jag har "fuskat" lite väl mycket nu! Nej, skärpning på mig. :) Såg förresten att det var en brud som hade samma kommentarsbild som dig, alltså den där det står "Kommentera Nedan". Vet inte bloggen, men ville bara säga det, Hon kanske inte snott det utan kanske fått din tillåtelse, vad vet jag. Ville som sagt bara berätta det, hehe. Ha det fint! <3

2012-02-15 // 23:02:18

Maybe u should get the ghostbusters!

2012-02-15 // 23:18:36

Jag är likadan, tycks höra ljud som inte stämmer med situationen när man lägger sig. Därför har jag fått en dålig vana av att sova med en (helst två) fläktar på för att fokusera öronen på något som jag VET finns i rummet/huset...



Angående oklara diagnoser så ville de inte på BUP sätta någon trots att jag fått där i 5 år, och nu går jag på ett annat psykiatri och jag har inte frågat om att kolla diagnoser såsom borderline och ADD.. För jag vet att nånting inte stämmer med mig.

2012-02-15 // 23:21:28

Ja, det var skrämmande. Kunde inte sluta tänka på hur illa det skulle ha kunnat gått ifall vi hade märkt det senare än vi gjorde osv.

2012-02-15 // 23:57:22

Jag känner igen det där. Fast det händer mig inte så ofta.. Ibland hör jag någon som viskar mitt namn högt precis innan jag ska somna.

Jag tror att det är det "övernaturliga" eller vissa energiet som försöker ta kontakt. Stunden när vi precis håller på att somna är vi som mest mottagliga. Vi har ingenting annat som stör oss..

2012-02-16 // 10:51:38

mitt råd är att försöka somna till favoritmusik om det är något du kan.. alltså med hörlurar..

i mina psykostillstånd så avleder jag med att titta på filmer jag redan har sett under dagtid, nattetid så är det piller som hjälpt

men jag har iofs accepterat att det är hjärnan som spelar trick för att det är neuroner som kopplar fel.. inget mer än vetenskaplig förklaring bakom, det är det enda som kan hålla mig något lugn och inte få mig att tro att jag är helt fucked up

2012-02-16 // 11:09:52

Har upplevt liknande (av de exempel du gav här framför allt det pysande ljudet och mumlandet, men även porslinet - dock var jag liten då och har liksom antagit att det var någon form av"spökerier", dock har jag, med tanke på det jag vet om mig själv nu, börjat överväga om flera saker när jag var liten verkligen var "fantasier", "spökerier" och "mardrömmar" som jag och andra förklarade det som då).. särskilt det senaste halvåret +, efter att jag valde att sluta med samtliga mediciner jag åt innan dess (och även väldigt mycket under 2007-2008 och en period i slutet av 2009). Sen, när det blir värre utan pillrena, möts man ju också av lite: "Ja men skyll dig själv" attityd av läkarna. Vilket jag tycker är helt sjukt. Om DOM kan hitta medicin som inte gör så jag känner mig helt avtrubbad, "hjärndöd", löjligt trött (är extremt pillerkänslig, så kan t ex sova ett dygn straight på en vanlig jävla Atarax) och flertalet gånger om dagen mot bättre vetande ifrågasätter om jag faktiskt fortfarande lever, eller (som t ex den jävla Zyprexan) som gör det helt omöjligt (trots exakt samma diet som innan) för mig att hålla mig inom en vikt jag fortfarande är bekväm med (och hade kämpat för att hålla mig kvar vid under flera år), OCH som tar bort hallucinationer, paranoia och andra random hjärnspöken (känner förövrigt igen det där med att man VILL förklara bort det som att man har "riktiga spöken" i sitt hem. HELLRE det liksom) så äter jag mer än gärna deras mediciner, men tycker inte det ska behöva stå mellan pest eller kolera hela tiden.



Hoppas du lyckas få hjälp som.. ja.. HJÄLPER.. för detta. För det är fan inte kul, alltså.

2012-02-16 // 11:16:16

Jag tycker att du borde bli inlagd!

2012-02-17 // 09:07:36

När jag var mindre/yngre hade jag röster som pratade i mitt huvud... eller pratade gjorde de inte så mycket som bråkade... de grälade alltid, inte så jag hörde fula ord och så utan arga röster som inte lät behagliga. Detta höll på i måååånga år från jag var kanske 4 till nån gång i tonåren.



Vågade aldrig säga nåt till någon, särskilt inte mamma som jobbade och fortfarade jobbar på BUP eftersom jag trodde hon skulle ta med mig till jobbet och lämna mig där. Inte förrän för några månader ser talade jag om det för henne och hon trodde det var en reaktion på livet vi levde då med skilsmässa, en pappa med manipulativt och lite sjukligt beteende, en mamma som fick jobba häcken av sig för att få ekonomin att gå ihop osv... Däremot har jag inget minne av något bråk hemma i samband med skilsmässan, före eller efter - de bestämde bara helt enkelt att de inte passade ihop och att det i sig inte skulle gå ut över oss barn.



Detta gjorde att jag hellre satt ensam och bläddrade i en bok än lekte med kompisar... helt enkelt för att det var lättare för sinnet att bara höra röster inne i huvudet än få stoj utifrån också.



Var nog ett lite ensamt och udda barn, men det var självvalt och gjorde mig till ett lätt mobboffer - dock lyckades de inte trycka ner mig eftersom jag "hört" obehagliga röster i många år bekom det mig inte och jag tänkte bara att jag i alla fall kommer bli något - var kommer ni sluta?!



2012-02-17 // 17:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback