Kall, men uppfriskande promenad.

Taggar:
Bloglovin
Tog en promenad.
Lyssnade på lite musik och passade på att
ta några kort.



Har inte mått så fantastiskt idag.
Mycket humörsvängningar.

Måste söka till gymnasiet snart, skall vara inlämnat senast 1:a februari.
Har liksom inte haft en aning om vad jag vill göra på 18 år,
känns lagom troligt att jag kommer på det under en halv månad...

Problemet med valet;

Hur idiotiskt det än låter, så är jag "för begåvad".
Alltså jag är bra på mycket (utan att försöka låta självgod),
och jag skulle kunna tänka mig jobba med det mesta.
Det underlättar inte valet.


Fy, jag måste ändå vara halvsäker, skall
ju ändå gå i linjen under 3 år - minst !

Saker jag hållt på med (är intresserad utav);

* Svetsning
* Psykologi
* Teater
* Design
* Webbdesign
* Språk
* Literatur
* Teknik
* Foto

Som ni ser så är det ganska brett.
Jag har ingen aning...




Samhälle är ju ganska brett. Där kan du ju välja inriktning också och sedan individuella val, där du kan läsa något helt annat om du vill det :)

2010-01-09 // 21:58:54

Ajj det låter inte lätt :(

På arbetsförmedlingens hemsida kan du hitta en flick Utbildning och där ngnstans hittar du ett test som du kan göra för att veta liksom vilket yrke som passar dig bäst :) Det kanske underlättar dig lite :) good luck

2010-01-09 // 22:00:28

usch, var/är precis likadan! slutade med att jag började om gymnasiet tre gånger innan jag fattade att det här funkar ju inte och började folkhögskola utan någon särskild inriktning istället... skitjobbigt att vilja så mycket att man inte kan fokusera på en sak!

2010-01-09 // 23:21:09

Tack för länken! Ska kolla in hemsidan.

2010-01-10 // 08:30:12

Gymnasieval är inte lätt. Mitt första val var samhäll fast jag hoppade av och i samband med det så fick jag prata med en syo. Till mig sa hon att man skulle välja sitt intresse som val. För man ska sitta där i 3 år, och oavsett vilken linje man väljer så kommer man ändå vara tvungen att läsa vidare för att komma nånstans. Så jag valde en yrkeslinje, BF, är inget jag vill jobba med idag. Men det var en kul o intressant linje, och jag ångrar inte mitt val.

Hoppas du hittar något som passar dig :)

2010-01-10 // 10:15:17

Som svetsare tjänar man ganska bra med pengar. Dessutom behövs det fler tjejer inom det yrket. Ett eller två extra språk (engelska borträknat) är aldrig fel att ha i bagaget heller. Det kan man få mycket användning för. Jag har fått hjälp av min knaggliga tyska flera gånger ;-) Teknik och psykologi är också bra att ha i bagaget. Det övriga är tyvärr skitsvårt att få jobb inom. Men å andra sidan är det kul att ha som hobby.



Utbildar du dig till svetsare, så får du med all säkerhet teknik på köpet. Psykologi och språk kan du välja till :-)



Kramar

2010-01-10 // 10:23:52

Jag förstår dig, skulle nog också slå tillbaka om jag hade haft tillfälle. Vad säger personalen om det som hänt och om att hon är såpass sjuk som hon är?



Kramar

2010-01-10 // 12:15:44

Jag ska försöka gråta ut, just nu klarar jag inte av de men det kommer nog. Du har nog rätt, att allt annat hamnade fel.



jag hoppas inte du sätter vågen på plus längre..



Jag trodde det nya året skulle ge mig en nystart men allt har bara blivit värre känns det som. Jag känner mig typ redo för att försöka få tag i droger...Jag tänker ändå försöka se varje dag som en ny dag på ett vanligt år. Bara för att det är ett nytt år betyder inte de att allting behöver ta en nystart, de kan ske närsomhelst!

2010-01-10 // 17:50:29

Tror nog att foto eller media eller något sånt skulle passa dig bra. Men det är ju inte lätt när det finns så mycket att välja mellan. Men man får ju byta hit o dit under de första veckorna om man vill, och det är ju bra om man skulle ångra sig.

2010-01-11 // 11:21:58

du kan ju välja en bred linje, såsom natur eller samhälle så kan du ju specialicera dej efter gymnasiet :) så tänkte jag :P

2010-01-11 // 21:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback